Közlekedési Kultúra Napja - 2019. május 11.

2019. május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Magyar Közlekedési Szövetség, mint főszervező a Magyar Autóklub közreműködésével, a BKV társszervezésével rendezett nyílt napot a BKV VJSZ Kft. telephelyén.

 

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat 2015 óta kerül megtartásra, amelyhez évről évre egyre több szervezet csatlakozik. A közlekedésbiztonságot középpontba állító rendezvénynek szervezetünk több éve szakmai partnere, amelyhez idén egy nyílt nap megrendezésével társult.

 

Az előzetesen meghirdetett program és a csodálatos tavaszi napsütés sok közlekedésbarátot és kisgyermekes családot csalogatott ki, így a nap végére több mint 6000 látogatója lett a rendezvénynek.

 

Az eseményen a BKV régi és új villamosait, a nosztalgiabuszait, a Magyar Autóklub Oldtimer járműveit, a kecskeméti Mercedes Gyár legújabb Mercedesét, a Debrecenben gyártott Mercedes-Benz autóbusz prototípusát, illetve a Schwarzmüller kamionbemutatóját is megtekinthették a résztvevők. A gyermekeknek szánt programok és a telephely szakmai megtekintése mellett a programok között helyt kapott egy pódiumbeszélgetés is, amelynek keretében a városi közlekedésről tanácskoztak az MKSZ, a Magyar Autóklub, a Velo Budapest, a Galga mopedklub, az Autósélet és az Úton magazin képviselői.

Galéria